Weblog van Annelies Hoornik
  14-12-2006  07:41:16         

Een doel stellen en er naar toe werken

Rond deze tijd van het jaar hoor je steeds meer mensen over nieuwjaar voornemens en welke dat zijn, of ook dat ze daar dit jaar niet aan doen.

Zelf maak ik geen voornemens voor het nieuwe jaar omdat ik het hele jaar door doelen stel en daar aan werk. Dat doe ik simpelweg omdat ik me daar beter bij voel.

 

Het gebeurt wel eens dat alles wat ik wilde bereiken op korte of lange termijn gedaan is en ik dus geen doel heb om naar toe te leven. In eerste instantie is het lekker om te weten dat je bereikt heb wat je wilde, maar na een tijdje voelt het voor mij toch erg doelloos aan. Je hoort wel eens "rust roest" en zo voelt het voor mij ook. Als een bootje dat maar wat dobbert en verder nergens heen gaat. Dat bezorgt me dan toch wel een onbestemd en onprettig gevoel dat na enige tijd ook onvrede wordt over de dagelijkse sleur. Het bekruipt me dan dat stilstaan achteruit gang is en ik maar beter weer een richting kan kiezen om naar toe te gaan, in grote maar meestal kleine stapjes.

 

Door de jaren heen ben ik voor mezelf tot de conclusie gekomen dat het beter is ergens naar toe te leven en werken omdat het richting geeft en zin aan wat ik doe. Mijn doelen zijn niet altijd even groot maar er zijn er wel altijd. Soms is het doel niet verder te zoeken dan de volgende vakantie en soms is het een 4 jaren plan om iets groots te bereiken.

 

Als je nu rond deze tijd van het jaar weer eens zit en denkt was je voornemen voor komend jaar zal en moet zijn, kies dan iets dat buiten de standaard valt van minder eten, drinken of stoppen met roken omdat iedereen dat doet en waarvan je weet dat het half gemeend is en toch niet gaat lukken. Daarme zet je alleen maar het toneel om ergens dit komend jaar te falen en je schuldig te voelen.

 

Kijk eens naar wat je werkelijk wilt en kies dat als doel en ga er even voor zitten om dit doel op te delen in stukken waar je een beter overzicht op hebt. Deel die ook weer in kleinere en zo nodig nog kleinere doelen die je kan overzien en ook daadwerkelijk bereiken. Neem ook even de moeite om je erin te verdiepen hoe je dit gaat doen en zoek een manier die ook echt werkt. Laat de wonderoplossingen even liggen en kijk echt naar wat nodig is om dit in je leven te veranderen.  Door aan een doel te werken met kleine stapjes die haalbaar zijn, wordt je constant beloond en daardoor ook weer aangemoedigd om door te gaan.

 

Het doel is dan niet meer zo belangrijk, wel dat je het voor jezelf doet en er ook echt voor gaat. Niet meer om met de massa mee te lopen.

Kies eens voor jezelf, dat is niet egoïstisch maar hoort bij het leven. We willen meestal iedereen wel helpen en vergeten onszelf. Denk er dan ook aan dat je alleen maar kan geven van iets dat je hebt en daar hoort ook je gezondheid en energie niveau bij. Wanneer je jezelf leeg geeft, is er niets meer voor anderen.

 

Prettige voornemens en veel succes en plezier met het bereiken ervan.


Meld je nu aan voor de workshop Aquarius Akasha reading en healing op 21 augustus of kijk bij onze thuis studie cursussen die kan je doen wanneer je wilt, ook tijdens de vakantie!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief