Weblog van Annelies Hoornik
  26-01-2009  09:20:46         

Dromen

Iedereen droomt tijdens het slapen, sommige mensen worden wakker en herinneren zich niet waar ze over dromen en anderen hebben juist heel lucide dromen waar ze nog lang over na kunnen denken.

 

Dromen in de meeste vormen en maten zijn er om de dag en de zaken in je leven te verwerken. Het kan zijn dat je nu denkt: maar ik droom vaak zo vreemd, ik kan er helemaal niets nuttigs van maken met betrekking tot wat er in mijn leven speelt.

 

Dat komt omdat dromen meestal komen in een symbolische vorm. Je kan dromen over allerlei voorwerpen en situaties, kleuren en mensen of gebouwen en het is dan wanneer je wakker wordt ook het best om zo snel mogelijk alle details die je je kan herinneren te noteren of op te zoeken in een droom symbolen boek. 

 

Wanneer je er op gaat letten merk je ook dat bepaalde details veel duidelijker naar voren komen dan anderen. Heel duidelijk bijvoorbeeld dat iemand links zit, niet zomaar ergens maar LINKS ..... of je ziet de kleur ergens heel duidelijk van.

 

Dit heeft allemaal betekenis, waren eventuele meubels oude tafels bijvoorbeeld en van welk materiaal. Welk gevoel had je erbij. Ook de mensen in ene droom zijn van belang want die staan vaak voor de diverse aspecten van jezelf waar de droom dan over gaat. 
 

 

Ik bezit sinds jaren een aantal boeken over dromen en met name wanneer ik wakker wordt na een intense droom waarin er iets heftigs gebeurd, dan kijk ik direct wat het betekent. Dan weet ik wat er speelt en snap dat mijn onderbewust zijn daarmee aan het werk is. Vaak geeft het me ook een hint voor het dagelijkse leven en kan ik er zo op meerdere manieren aan werken.

 

Natuurlijk is het zo dat wanneer je heel sterk het gevoel hebt dat het met iets te maken heeft dat je gedaan hebt of gaat doen, of te maken heeft met je relatie tot mensen dan is het vanzelfsprekend dat je eerst naar jezelf luisterd. Het is zeker de moeite waard om zo'n boek voor jezelf te hebben en zo te zien wat je dromen betekenen, maar je bent altijd zelf je beste gids in deze dingen.

 

In enkele gevallen kan het ook zijn dat overleden familie leden of vrienden je komen bezoeken tijdens je slaap. Dit soort "dromen" zijn zo totaal anders dan een gewone droom die meestal binnen een paar minuten vervliegt dat je dit tot in detail gemakkelijk tot jaren later kan herinneren. Je hoort dan ook echt de stem en voelt het ook wanneer je aangeraakt wordt.  Dit zijn ook echt bezoeken van de andere kant om je te laten weten dat alles goed is en om jou steun te geven.

 

Voor een aantal mensen zijn dromen ook voorspellend, dat is soms leuk maar soms ook minder prettig. Hier moet je dan ook echt mee leren omgaan. 

 

Dromen zijn zeker geen bedrog maar een heel goede leidraad voor wat er speelt in je leven.

Wees er eens meer bewust van.

 


Meld je nu aan voor het Aquarius Angels Healing weekend om 2021 goed te beginnen op 16 7 17 januari of download de nieuwe spirituele jaargids voor 2021!Reacties


26-01-2009    Willie   

Ik wilde reageren,ik heb eens een droom gehad die een tijdje geleden was over mijn vader,en mij,daarin stonden wij beiden aan een prachtige zee,zo'n mooie kleuren,en ik zag in die droom ook 2tunnels waar wielrenners uit kwamen,en mijn vader regelde hoe ze de tunnel in en uit moesten,het had geen samenhang,maar ik weet de droom nog precies...

18-08-2009    Tanja   

heeft iedere droom nu een betekenis ?
alé de dromen over u grote liefde of zo. niet waar er dingen in gebeuren die in het echte leven niet kunnen

grs
Tanja

08-09-2009    j.   

er is een periode geweest in mijn leven dat ik met enkele regelmaat droomde over gebouwen waar ik dan door moeilijk toegankelijke ruimtes moest kruipen. Ook droomde ik heel vaak over een groot huis met verschillende verdiepingen. Sommige niveau's mocht ik absoluut niet komen want daar waren geesten, niet dat ik ze zag maar ik voelde het kwaad! Deze laatste droom veranderde toen ik
in het reine ben gekomen met het verleden.Ik was er helemaal klaar mee! Het huis was nu één en al licht met moderne meubelen alles was wit en straalde rust uit, heerlijk!
Ook wil ik even reageren op de stemmen die je soms in een droom hoort van een persoon die is overgegaan! In ons vorige huis hoorde ik soms stemmen als ik lag te slapen. De ene keer was het een vrouwen stem die lachte of mij tot drie keer toe riep bij mijn voornaam. En de andere keer was het een man die tegen mij zei dat hij van mij hield. Vroeger was ik bang voor dit soort gebeurtenissen maar ik hou mijzelf voor dat ze geen kwaad willen en dan wordt ik rustig!
Maar mischien een paar weken na dit laatste voorval voelde ik ook hoe hij (denk ik) op mijn bed ging zitten. Het dekbed trok strak en het matras zakte in onder zijn gewicht. Toen was ik héél bang maar wist ook dat dat niet nodig was, heel gek! De volgende avond dat ik weer ging slapen heb ik hard op gezegt dat wie of wat het ook is, ik dit niet wil en sindsdien hoor ik ook geen stemmen meer! Maar ja dat kan ook zijn omdat we zijn verhuist?!

08-09-2009    Annelies   

Hallo J.
stemmen die je naam noemen zijn vaak je beschermengelen. Wanneer ze andere dingen tegen je zeggen en wanneer je voelt dat er iemand op je bed gaat zitten, dan zal het waarschijnlijk een famillielid zijn dat overgegaan is. Zij komen over het algemeen met een boodschap van liefde of heling. Je zou de deur weer eens open kunnen zetten voor de stemmen.... Je hebt nu tenslotte gezegd dat je dit niet wilt en dat wordt gerespecteerd. Wanneer je ze dan weer hoort kan je vragen wie het is. Dat heeft niets te maken met waar je woont.

engelen groetjes
Annelies

10-09-2009    Jacqueline   

Dank je Annelies voor je reactie! Dat het niets te maken heeft met waar ik woon wist ik eigenlijk al wel. Omdat ik twee keer ben verhuist en ook daar hoorde ik regelmatig voetstappen op het tapijt maar nog geen stemmen. Daar in dat huis heb ik wel een vreselijke nachtmerrie gehad! Een kwade geest in een zwarte cape zonder gezicht of lichaam hing boven mij en was boos dat ik niet in geesten geloofde hij stelde zich voor, de naam weet ik niet meer maar het klonk als romeins en begon met een B. Daarna begon hij allerlei dingen op me te gooien en vertelde dat als ik dit ooit tegen iemand zou zeggen hij mijn hele familie kapot ging maken en noemde vervolgens de namen van de mensen waar iets mee zou gaan gebeuren. Ik was zo vreselijk bang.
Daarna dook telkens waar ik ook was het zelfde nr op. Het huisnr waar ik op geboren ben was ook het huisnr waar ik nu samen met mijn man woonde alleen km'trs uit elkaar. Toen ik voor het eerst een mobieltje kocht was het telnr het zelfde als het telnr van mijn ouderlijk huis er stond alleen 1 extra cijfertje tussen. Daarna begon de ellende.
Het gekke is eigenlijk dat sinds het beter met mij gaat ik geen nare ervaring meer heb gehad.
Ik vindt het fijn te horen dat de ervaringen die ik nu heb gehad waarschijnlijk van dierbaren zijn die het goed met mij voor hebben. De man die zei,"ik hou van je" zou bv. mijn vader kunnen zijn hij heeft heel wat goed te maken alleen klonk zijn stem veel jonger!
Nou ja...misschien kom ik er ooit achter al vindt ik het wel een beetje griezelig allemaal.
Grs Jacqueline

05-11-2011    Bettie   

Tja, dromen...ik kan er een boek over schrijven.
Ik ben een heel heftige dromer en kan ze zelfs sturen. Heb ook regelmatig terugkerende dromen.
Eens werd ik wakker van een heel hoog piepgeluid. Toen hoorde ik geroezemoes, kon er niks uit opmaken. Doodstil bleef ik liggen in afwachting wat er komen ging. Want ik wist zeker dat er nog wat kwam. Plots hoorde ik een mannenstem vlakbij mijn hoofd die zei:"Dingdong, tingeling" daarna voelde ik een aanraking op mijn hoofd. Ik schrok me wezenloos. In gedachten vroeg ik of hij dat vreselijke piepgeluid wilde stoppen en toen werd het stil. Ik ben nog 5 minuten stokstijf blijven liggen voor ik me durfde bewegen.
3 dagen durfde ik bijna niet te slapen. Maar later was ik toch wel nieuwsgierig. Wie was deze man. Een hele poos later is hij nog eens langsgeweest. De pieptoon was veel zachter en zijn stem ook. "Kom op, geef me nog een kans......." het eerste wat ik dacht was, dat heb ik gedaan. Door deze gedachte heb ik niet gehoord wat hij er nog achter aan zei.
Tot op heden weet ik nog steeds niet wie dit is en hoop dat hij me nog eens op komt zoeken. Elke avond voor het slapen gaan nodig ik hem uit maar tevergeefs.

Groetjes Bettie

05-11-2011    Annelies Hoornik   

tsja Bettie,


 


soms heb je dat :) nu kun je het eigenlijk alleen loslaten, want op dit moment ben je er te zeer op gefocussed en ben je zelf de rem op de ervaring. Gewoon ontspannen en alles laten gebeuren in Divine Timing.


 


engelen groetjes


Annelies
Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief