Weblog van Annelies Hoornik
  14-08-2009  07:23:18         

Denk aan het gat

Gedachten stromen op een natuurlijke manier als een uitdrukking van de geest. We kunnen echter gevangen raken in deze gedachten en vergeten dat ze uit een diepere plek in ons ontspringen. Omdat onze aandacht zo vaak naar buiten geprojecteerd worden in een poging om deze constante stroom van gedachten bij te houden.

 

Het gat tussen deze naar buiten gerichte stroom van gedachten en hun oorsprong in de Bron in jou kan groter en groter worden. Hoe meer dat gat groeit, hoe gestresster en onbevredigender je leven wordt. Uiteindelijk kunnen we zelfs volledig vergeten zijn dat er een Bron is.

 

Voldoening ervaar je wanneer we dat gat sluiten tussen de chaotische activiteit van de denkende geest en de Bron. Dit gat sluiten kan zo simpel zijn als je aandacht terug te brengen naar je gedachten. Dit heet meditatie.

Door je aandacht naar je innerlijke subjectieve wereld te verplaatsen, balanceren we de tijd die we in onze objectieve naar buiten gerichte aandacht. Het resultaat is een holistische waarneming en het loskomen van je gedachtenstroom.

 

Probeer eens een week lang dagelijks rond de zelfde tijd een paar minuten van rust te vinden voor jezelf en observeer de gedachten die onvermijdelijk opkomen. Wanneer een gedachte zich aanbiedt, erken het dan en zie hoe het vanuit een diepere plek in jou is ontsprongen. Deze diepere plek is altijd vredig en stil.

 
 

Vind die plek..... sluit het gat...

 

Denk aan het gat wanneer je stress ervaart....

 

 


Meld je nu aan voor de workshop leer de Tarot lezen op 26 juni of leer Helen met Engelen op 4 juli!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief