Weblog van Annelies Hoornik
  13-10-2006           

De stroom

Vandaag is typisch zo'n dag waarop ik merk dat oude zaken die zich opnieuw aandienen kunnen zorgen voor irritaties onder het oppervlak. Gevoelens die tegen de stroom in willen. Het gevoel dat iets niet eerlijk is en daar tegen in willen gaan. Wat ik daar ook direct aan merk is dat dit je belemmerd in je stroom. Je weet wel die stroom waar zo vaak over gesproken wordt "de flow" waarin alles soepel gaat, diezelfde flow die ook onmiddelijk stopt als je je bezighoudt met negatieve gedachten of emoties. Die stopt op het moment dat je een beslissing neemt die niet strookt met je levenspad.

 

Gelukkig ben ik er tegenwoordig alert op en me er bewust van of ik wel of niet in die flow zit. Op het moment dat die flow stopt weet ik dat mijn gedachten afgedwaald waren of dat ik een keuze gemaakt heb die niet goed was. Vanmorgen uitte dat zich in het afbellen van een klant, dit was ook meteen het signaal voor mij om eens rustig te gaan zitten en te zien wat ik in mezelf moest loslaten om over de irritatie te stappen die zich gisteren middag aankondigde en me vanmorgen nog bezighield.

Nadat ik dat gedaan had belden er ook meteen weer nieuwe klanten om afspraken te maken en is mijn flow weer terug.

 

Ik weet ook dat dit vroeger weken kon duren waarin ik door worstelde om dingen te doen terwijl alles tegenwerkte en stroef liep en dat ik dan pas veel later merkte dat ik uit die flow was. Dan kon alles flink opstapelen en me ook behoorlijk stress bezorgen. De verschillen waren toen op momenten dat ik in de flow zat en dat ik er een poos niet in zat ook veel groter. Nu door snel te reageren en te kijken waar het mis ging en daar voor mezelf nieuwe keuzes in te maken hersteld het zich ook veel sneller en is het verschil haast niet meer te merken.


Echt de moeite waard om bewust van te blijven.


Meld je nu aan voor de workshop Aquarius Akasha reading en healing op 21 augustus of kijk bij onze thuis studie cursussen die kan je doen wanneer je wilt, ook tijdens de vakantie!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief