Gelukkig Kerstfeest  

Allereerst wil ik je een gelukkig kerstfeest wensen. Ik hoop dat je mooie en gezellige dagen hebt waarin je vooral ook ontspant en geniet.


Deze kerst staat aan de vooravond van een nieuwe cyclus. Een mooie tijd om met je familie en vrienden eens na te denken over de laatste 10 jaar en met elkaar dankbaar te zijn voor wat je allemaal bereikt hebt. Dankbaar te zijn voor de mensen in je leven en het is ook een tijd om terug te kijken en oud zeer los te laten. Zo kan je dan het nieuwe jaar fris in gaan om een goede start aan deze nieuwe cyclus te geven.Verderop in deze kerst nieuwsbrief vind je een kaartlegging om daarvoor te doen.


Engelencursus Kerst 2019 nieuwsbrief


Nieuwe Maan op tweede kerstdag

Tweede kerstdag begint met een nieuwe maan. Als je ideeën hebt die langzaam aan duidelijker worden dan is dit een goed moment om - als je daar tijd voor hebt - even wat tijd voor jezelf te nemen en deze op te schrijven. Vraag de engelen om je meer inzicht en inspiratie te brengen. wanneer er direct nog gedachten en ingevingen komen naar aanleiding van deze vraag dan noteer je die ook. Blijf met de engelen in gesprek over dit idee en vraag ook om actiestappen en zet deze alvast in je agenda. Zo maak je maximaal gebruik van deze nieuwe maan.


Engelencursus Kerst 2019 nieuwsbrief

 


Innerlijke vrede legging

Ondanks dat men tijdens de kerstdagen en alle activiteiten in de decembermaand gezellig is en probeert de vrede te bewaren, kan deze periode ook wel momenten hebben die minder vredig zijn. Met in gedachten vrede overal, maar vooral eerst bij jezelf, heb ik deze legging gemaakt. Je kan zowel met engelen orakelkaarten als met de Tarot werken.


Nodig dit keer als je wilt je beschermengelen en aartsengel Chamuel uit om je bij deze legging te helpen.


Gratis online Kerst engelen kaartlegging


Laat de kaarten een voor een op je inwerken, besteed aandacht aan je indrukken en gevoelens en hoe de betekenis per positie hier meespeelt. Vraag de engelen om meer inzichten wanneer dat nodig is. 


Ik vind het leuk om te horen hoe je engelen kaart legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 


De kaartbetekenis per positie 

 1. Wat heb ik bereikt in de laatste 10 jaar dat ik over het hoofd zie?

 2. Wat kan ik het beste nog loslaten voor het nieuwe jaar?

 3. Hoe kan ik dat transformeren naar innerlijke vrede?


Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online 3-kaart kerstlegging doen. Volg daarna de instructies op het scherm. Kijk voor meer gratis online engelen kaartleggingen in het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die na elke nieuwsbrief bijgewerkt wordt.


Engelencursus nieuwsbrief kerst 2019


Het midwinter ritueeltje nog eens

Dit midwinter ritueel werd vorig jaar erg goed ontvangen, daarom plaats ik het nu nog eens. 


Rond midwinter wordt er overal in de Noordelijke helft van de wereld gevierd dat de nacht het langst is en de dag het kortst, dat op zich is niet iets om te vieren. Maar vroeger had dit meer betekenis. Tijdens de winterzonnewende werd vooral gevierd omdat dit de terugkeer van het licht aangaf en daarmee ook het vooruitzicht op een nieuwe lente met de mogelijkheid om eten te verbouwen en te jagen. Een nieuwe cyclus waarin de energie weer sterker wordt. Tijdens het lange binnen zitten in de donkere winterdagen was bespiegeling een van de dingen die je als vanzelf deed. Je had verder niet veel te doen naast het genieten van het gezelschap. Dat proces van terugblikken op het afgelopen jaar en verwerken waar men niet blij mee was, leverde uiteindelijk ook innerlijke vrede op.


De dennenboom was in die tijd niet alleen decoratief maar werd vol gehangen met voorwerpen die weergaven wat men voor het komende jaar wenste. Dat had dan voornamelijk te maken met genoeg te eten, gezondheid, kinderen, goud en zilverkleurige voorwerpen om rijkdom te wensen en meer.


Ga dit jaar ook eens even terug naar de oude tijden. Dit kun je samen doen met je familie en vrienden, bijvoorbeeld op kerstavond of 's avonds tijdens de kerst:

 • Zorg dat er genoeg kaarsen staan, in elk geval 1 voor iedereen die aanwezig is en een paar meer voor de gezelligheid. 

 • Denk na over het afgelopen jaar.

  • Wat heb je geleerd van fouten die er gemaakt zijn of plannen?

  • Wat heb je bereikt van de plannen die je aan het begin van het jaar had?

  • Ben je tevreden over dit jaar?

  • Wat kan jij nu doen voor jezelf zodat je ook innerlijke vrede hebt?

 • Steek nu allemaal een kaars aan om de terugkeer van het licht symbolsich te vieren en daarna kan iemand de rest ook aansteken.

 • Neem dan een aantal kleine papiertjes waarop je jouw wensen schrijft voor het komende jaar

 • Rol ze op en bind er touwtjes omheen, zodat het gesloten rolletjes worden.

 • Hang de wensen in de kerstboom. 

Het licht kan weer aan, of als je het gezellig vindt laat je het nog even zo. Het is nu een mooi moment om je bespiegelingen te delen. Ook zo werk je aan wereldvrede, door eerst bij jezelf te beginnen.


Engelencursus nieuwsbrief kerst 2019


Voor nu wensen Rob en ik jou en je familie een fijne kerst toe met veel gezelligheid, goed gezelschap en vooral ook innerlijke vrede.

 

Rob en Annelies