Aartsengelen

De Aartsengelen zijn net als onze Beschermengelen altijd om ons heen actief. Beschermengelen zijn speciaal aan jou toegewezen en zij zijn van je allereerste incarnatie tot je allerlaatste altijd bij je, of je nu een lichaam hebt of in het Licht bent. Daar tegenover staan de Aartsengelen die meer globale taken hebben en zij zullen bij iedereen aanwezig zijn op het moment dat ze specifieke hulp nodig hebben.


Neem bijvoorbeeld Aartsengel Michael die bekend staat om zijn beschermende kwaliteiten, hij zal zeker bij politie en leger personeel aanwezig zijn. Aartsengel Rafaël staat bekend om zijn helende krachten en is altijd bij mensen in medische beroepen en de alternatieve zorg aanwezig, naast dat hij bij zieke mensen is natuurlijk.

De lijst hieronder geeft je toegang tot informatie over de specifieke aartsengelen. Zij zijn echter maar een engelenkoor in de derde Triade van de Hemelse Hierarchie.
Meer infomatie over de Engelen Hierarchie kun je hier vinden.

Wil je meer over de Aartsengelen weten, dan kun je op de onderstaande linkjes klikken om zo meer over de specifieke Aartengelen te weten te komen.


Engelenbasis kennis online cursus 

Wil je meer weten over engelen en aartsengelen volg dan onze engelen basis kennis cursus die nu online te volgen is via onze nieuwe website!


Boek nu een consult bij Annelies of kom naar de Aquarius Angels cursussen in de nieuwe ruimte.

 • Aartsengel Ambriël


  Gekoppeld aan sterrenbeeld tweeling

  Deze engel helpt je wanneer je aan jezelf en jouw potentieel twijfelt, want deze aartsengel is er om je innerlijke zelf en dat van anderen te kennen

  verder lezen


 • Aartsengel Ariana


  De aartsengel voor kinderen

  Ariane staat bekend als de aartsengel voor kinderen. Ze is om het maar een naam te geven de manager van de beschermengelen voor kinderen met speciale behoeften.

  verder lezen


 • Aartsengel Ariel


  Leeuwin van God

  Ariël's naam betekent Leeuwin van God en daar zijn een paar redenen voor. Ze is de aartsengel die betrokken is bij heling van wilde dieren en met name die dieren die in en rond het water leven

  verder lezen


 • Aartsengel Azrael


  Die God helpt

  Jullie kennen mij als de Engel des doods, dit is voor jullie zo'n negatieve verbinding dat ik het graag wil hebben over mijn andere werk.

  verder lezen


 • Aartsengel Chamuel


  Hij die God ziet

  Chamuel is de aartsengel die zich richt op vrede... wereld vrede... innerlijke vrede en voor de meeste mensen komt die vrede door het loslaten van stress over allerlei zaken

  verder lezen


 • Aartsengel Gabriel


  God is mijn kracht.

  De naam van Aartsengel Gabriël betekent, God is mijn kracht. Het duidt op de Goddelijke energie die door haar heen stroomt en waar wij ook mee gevuld zijn.

  verder lezen


 • Aartsengel Haniel


  Glorie van God

  Zij is de Aartsengel van Glorie en Gratie en brengt schoonheid, balans en gratie bij alle gelegenheden waar je welbespraakt en gracieus wil overkomen.

  verder lezen


 • Aartsengel Jeremiel


  Genade van God

  Haar naam betekent Genade van God en deze Engel brengt jou en anderen deze genade wanneer je daarom vraagt.

  verder lezen


 • Aartsengel Jophiel


  Schoonheid van God

  Zij helpt je om in je woning op te ruimen wanneer de sfeer en energie niet optimaal meer is. Je kan haar vragen lagere energieën uit de woning weg te geleiden terwijl je de ramen en deuren open zet om te luchten

  verder lezen


 • Aartsengel Metatron


  Schrijver Henoch op Aarde

  Aartsengel Metatron wordt vaak betitelt als de hoogste in rang en heerser over alles wat leeft zowel op aarde als in de hemel. Dit is hoe men in de oude geschriften naar Metatron verwijst.

  verder lezen


 • Aartsengel Michael


  Hij die bescherming biedt

  Deze aartsengel wordt het meest herkend en aangeroepen als de aartsengel die bescherming biedt wanneer je in gevaar verkeerd of je onveilig voelt.

  verder lezen


 • Aartsengel Muriël


  God's parfum

  Aartsengel Muriël wordt ook wel Gods parfum genoemd. Zij is de aartsengel van goddelijke Liefde en Licht, emoties en innerlijke gratie.

  verder lezen


 • Aartsengel Nathaniel


  Geschenk van God

  Zijn naam betekent Geschenk van God en hij is een Engel van het element vuur. Vuur heeft een reinigende werking want het brandt alles weg dat niet bij je hoort op momenten dat je keuzes moet maken

  verder lezen


 • Aartsengel Orion


  Stijgend aan de hemel

  Hij is de galactische aartsengel. Dit betekent dat hij werkt met betrekking tot ons Melkwegstelsel. Zijn naam betekent

  verder lezen


 • Aartsengel Raguel


  Vriend van God

  Raguels naam betekent Vriend van God deze Aartsengel zorgt ervoor dat men op een eerlijke manier met elkaar om gaat.

  verder lezen


 • Aartsengel Raphael


  God Geneest

  Raphael betekent God Geneest. Dit is de engel die geroepen wordt op momenten dat men heling nodig heeft.

  verder lezen


 • Aartsengel Raziel


  geheimen van God

  Zijn naam betekent geheimen van God en dit geeft al aan dat er veel kennis bij deze engel is en dat hij je veel kan leren.

  verder lezen


 • Aartsengel Sandalfon


  Broer in het Grieks en voorheen de profeet Elijah

  Sandalfon is één van de twee Aartsengelen waarvan de naam niet op “iel” eindigt. Zijn naam betekent Broer in het Grieks en refereert aan zijn tweelingbroer de Aartsengel Metatron.

  verder lezen


 • Aartsengel Serafiël


  Aan het hoofd van de Serafim Engelen van de eerste triade

  Aartsengel Serafiël staat aan het hoofd van de Serafim, feitelijk is de naam van dit engelenkoor afgeleid van zijn naam. Hij leidt de Serafim in de Trisagion

  verder lezen


 • Aartsengel Uriel


  Gods licht of Gods vuur

  Uriël's naam betekent Gods licht of Gods vuur omdat hij verlichting schenkt. Hij schijnt licht op situaties en brengt profetische informatie aan mensen die daarvoor open staan.

  verder lezen


 • Aartsengel Zadkiel


  Rechtvaardigheid van God

  Aartsengel Zadkiël wil je graag helpen bij diverse zaken in je leven. Wanneer je merkt dat je moeite hebt met situaties en de mensen die daar bij betrokken zijn dan kan je deze rustgevende Aartsengel uitnodigen in je leven.

  verder lezen
Boek nu een consult bij Annelies of kom naar de Aquarius Angels cursussen in de nieuwe ruimte.