Aartsengel Jophiel


Haar naam betekent "Schoonheid van God" dit geeft al aan dat ze een stralende aanwezigheid heeft, maar er is meer aan deze engel te vinden dan alleen licht.


Zij helpt je om in je woning op te ruimen wanneer de sfeer en energie niet optimaal meer is. Je kan haar vragen lagere energieën uit de woning weg te geleiden terwijl je de ramen en deuren open zet om te luchten. Je zal direct al een verschil kunnen waarnemen. Ze zal je ook graag inspireren om opnieuw in te richten, meubels zo te plaatsen dat de energie in je woning maximaal is. We kennen dit verschijnsel ook wel als Feng Shui, Jophiel helpt je daar graag mee.
Aartsengel Jofiël aartsengel van schoonheid


Wat ze ook vraagt dat  je regelmatig doet is naar buiten gaan, het liefst dagelijks om in de natuur tot rust te komen. Daar worden de lagere energieën in je lichaam namelijk sneller opgeruimd. Dat zorgt er weer voor dat je blik op de wereld vanzelf positiever is.

Daarmee zet je weer de deur open voor het denken in mogelijkheden in plaats van overal problemen te zien en je constant zorgen te maken, want dat maakt alles alleen maar moeizamer voor je. Door je te richten op alles wat je ervaart als verkeerd, zal je het alleen maar meer en intenser mee maken.  Door je te richten op de mogelijkheden die zich bij elke situatie voordoen zal je meer mogelijkheden creëren.  


Jophiel helpt je het mooie in alles te zien, overal en in iedereen. Het helpt je om dankbaarheid te voelen en meer mooie situaties, dingen en mensen in je leven te brengen waar je dankbaar voor kan zijn.


Dus wanneer je merkt dat je gedachtengoed met je aan de haal gaat en negatief is dan kan je Aartsengel Jophiel vragen je gedachten te verfraaien zodat je alles weer van de zonnige kant ziet.  Ook helpt ze je om geduld te hebben. Soms steek je veel werk en energie in iets en zie je geen resultaat, weet dan dat de engelen op de achtergrond druk bezig zijn om je te helpen dit in je leven te brengen.


Zie het als een zaadje in de grond, je stopt het in een potje, doet er aarde op, en geeft het water, soms weken lang zonder dat je ook maar iets boven de grond ziet komen. Toch gebeurt er van alles zonder dat je het kan zien en je vertrouwd er ook op dat er op een mooie dag een paar blaadjes boven de grond uit zullen komen.


Wanneer je met Aartsengel Jophiel werkt kan je er vanuit gaan dat er veel gebeurt dat je misschien nog niet ziet. Heb geduld en ga gewoon door met er energie in stoppen in het vertrouwen dat dit eerdaags beloond zal worden/


Mensen ervaren Jophiel's energie verschillend, wanneer ik aan haar denk, heb ik altijd zo'n gevoel van een diep donker roze, dit heeft te maken met haar energetisch werk dat ze doet. Anderen zien een fel gele engel die licht geeft als de zon zelf.... zoals de plaat bij dit stukje. Zij kijken dan ook meer naar het fysiek stuk waar Jophiel dan op werkt. Zij kijken naar de solar plexus chakra, en het gebied van de lever, pancreas, galblaas, milt en hoe het effect heeft op je maag en spijsvertering. Vanuit dat perspectief gezien is Jophiel ook reinigend aanwezig. Je kan haar vragen je organen en lichaam te ontgiften en in een aantal gevallen heb ik zelfs gehoord dat daarmee cellulitis verminderde.


Zoek je dus meer het energetische werk dan wil kan je Jophiel met een dieproze mineraal uitnodigen zoals rubeliet, wil je haar hulp meer fysiek in je leven dan is citrien een mooie steen om bij je te dragen.


Kijk hier voor de engelen basis kennis cursus om meer te leren over de aartsengelenKom ook naar de Magische Midwinter momenten cursus op 17 December of doe online een leuke cursus op onze website www.spiritualcoursesonline.com