Aartsengel Jeremiël


Haar naam betekent "Genade van God" en deze Engel brengt jou en anderen deze genade wanneer je daarom vraagt. Zo kunnen situaties die vast lijken te lopen toch nog gekeerd worden.


Jeremiël is ook de aartsengel die je helpt wanneer je keuzes moet maken in je leven en het overzicht kwijt lijkt te zijn. Door een inventaris op te maken van wat er op dit moment zoal speelt kan je veel inzicht krijgen en worden het gemakkelijker om te kiezen...


Normaal gesproken wordt deze inventaris gemaakt nadat een ziel oversteekt en moet het hele leven bekeken worden. Wanneer je tijdens je leven al zulke inventarissen maakt voor jezelf zal je zien dat je daar veel aan hebt en je gemakkelijker keuzes maakt, meer overzicht hebt en je over het algemeen veel lichter voelt. De zaken uit het verleden of die dingen die je al een tijd storen heb je immers aangepakt zodat je nu weer voorruit kan met de mooie dingen die je op je Zielepad nog mag doen.


Hoe maak je nu zo'n inventaris. Het kan wat eng lijken maar dat is niet nodig hoor. Gewoon wat humor en naar jezelf durven kijken doet al veel. Begin met een A4-tje en zet bovenaan een streep en nog een in het midden naar beneden. Links bovenaan schrijf je JA en rechts bovenaan schrijf je NEE.

 Aartsengel Zadkiel

Vraag Aartsengel Jeremiël om je te helpen eerlijk naar je leven te kijken en ook de humor van je schaduwkanten te zien. Vraag de Aartsengel dat alles wat belangrijk voor je is ook de revue zal passeren en dat je alles ziet zoals het werkelijk is.


Nu ga je gewoon je brainstormen. Alles wat bij je opkomt geef je een ja of nee. Dus stel je werk komt in je hoofd op en dat werk vind je heel leuk maar je hebt soms wat moeite met een collega, bij ja schrijf je werk, maar je collega meld je bij nee. Je zet gewoon steekwoorden neer. Je laat je gezondheid, ontspanning, vriendenkring, familie, gewicht etc. etc.. voorbij komen. Gewoon alles wat er opkomt zet je direct bij Ja of Nee neer.


Wees hier wel eerlijk over anders kan je er niets aan doen. Wanneer je bijvoorbeeld zou willen dat je relatie met je partner beter of anders is, dan hoort deze of dat ene aspect van die relatie aan de Nee kant. Zet het daar gewoon ook neer. Later ga je hier mee aan het werk. Wanneer je het aan de Ja kant zou zetten hoef je er namelijk niets meer mee te doen, maar dat lost je problemen niet op.


Nu je dan de lijst hebt met alles wat Ja en Nee is kan je de Ja kant verder laten voor wat het is, daar ben je tenslotte blij mee en dat is goed zoals het is. De Nee kant echter vraagt nader onderzoek. Bekijk per item op deze lijst wat je hier mee wilt. Wil je dit nog langer in je leven houden? Het kan heel goed zijn dat je ontdekt dat hier een oud patroon om de hoek komt kijken dat je niet langer nodig hebt, en dat ook niet meer nuttig voor je is. Dan mag je het natuurlijk ook los laten. Dit betekent dat zo'n item van de lijst verdwijnt.


Wanneer het iets is dat je graag aan de Ja kant zou willen zien. Dan ga je kijken wat je kan doen om het daar te brengen. Dit kan je deels doen door de Engelen om advies en hulp te vragen en voor een deel zal je waarschijnlijk ook zelf actie moeten ondernemen. Doe dat dan ook, verwacht anders niet dat dit onderwerp ineens magisch aan de Ja kant zal verschijnen. De Engelen helpen ons graag maar vragen wel dat we zelf ook verantwoordelijkheid en actiestappen ondernemen.


Door regelmatig eens te gaan zitten en zo'n inventaris te maken, zal je leven zich snel versimpelen en je zal merken dat het weer in de stroom komt waarin alles soepel gaat. Veel plezier met je inventaris.


Kijk hier voor de engelen basis kennis cursus om meer te leren over de aartsengelenKom ook naar het Leer de Tarot Lezen weekend op 9 en 10 maart.