Aartsengel Haniël


Haar naam betekent "Glorie van God"

 

Aartsengel Haniel wordt geassocieerd met de planeet Venus en de maan. Men gaat er vanuit dat Haniel de profeet Enoch naar de hemel begeleidt heeft. Zij wordt ook genoemd als één van de 10 aartsengelen van de Sephiroth in de boom des levens van de kabbala, dit betekent dat zij een van de paden van de levensboom overziet.

 

Zij is de Aartsengel van Glorie en Gratie en brengt schoonheid, balans en gratie bij alle gelegenheden waar je welbespraakt en gracieus wil overkomen.

 

Aartsengel Haniel heeft een rustige energie die overeenkomt met die van de maangodin. Etherisch, stil, geduldig en mystiek. Haar wijsheid komt van de vele millennia van ervaringen met mensen.

 

Zij kan je helpen beter in contact te komen met je vrouwelijke kant, dit geldt ook voor mannen. Door een beter contact met je vrouwelijke kant kan je ook je intuïtie beter ontwikkelen en daarmee dus ook je heldere kanalen waarop je de subtiele informatie van de Engelen ontvangt.


Verder is ze er om in contact te komen met de maanfasen en je beter af te stemmen op de energie invloed die de maan over ons heeft. Door deze energie golven beter te leren begrijpen kan je een aantal zaken in je leven een stuk gemakkelijker maken.


Ook helpt ze je bij het herontdekken van natuurlijke remedies, met name die waar het maanlicht toegevoegd wordt aan drankjes, poeders en kristallen. Het werken met kruiden en oliën bijvoorbeeld is iets dat naast kennis over de producten ook van je vraagt dat je je intuïtie laat gelden in de samenstelling van remedies.


Een deel van haar taken is ook vrouwen te helpen bij allerlei typisch vrouwelijke klachten, dan kan je Haniël aanroepen en vragen haar energie te brengen op die plaatsen waar het nodig is.


Wanneer je haar energie bij je wilt uitnodigen kan je een maansteen, een apofylliet of een angeliet bij je dragen. Dit helpt haar energie bij je te brengen.


Kijk hier voor de engelen basis kennis cursus om meer te leren over de aartsengelenKom ook naar de Magische Midwinter momenten cursus op 17 December of doe online een leuke cursus op onze website www.spiritualcoursesonline.com